Categorieën
Diner

Bulgur met paddenstoelen en feta

Een heerlijk recept van Ottolenghi. Simpel, boordevol groenten en met onwijs veel smaak!

Ingrediënten
2 personen

* 150 gram bulgur
* 1 grote ui
* 1 theelepel komijnzaad
* 500 gram gemengde paddenstoelen
* 2 eetlepels tijm
* 10 gram dille
* 60 gram feta
* 1/2 theelepel chilivlokken

Bereiding
1. Doe de bulgur in een pannetje met 250 ml water en breng aan de kook. Voeg een snuf zout en royaal versgemalen peper toe en laat de bulger 10 minuten koken.

2. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm ondertussen twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en zet op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 8 minuten tot deze gaar en gekaramelliseerd is.

3. Snijd ondertussen de gemengde paddenstoelen in plakjes. Snijd de tijm en dille fijn en de feta in blokjes.

4. Voeg aan de ui na 8 minuten 1/2 theelepel komijn toe en bak nog 2 minuten tot de ui goudbruin is. Schep de ui uit de pan en zet opzij.

5. Verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe met 1/2 theelepel zout en bak 7 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Voeg de overgebleven 1/2 theelepel komijn toe en de tijm en roerbak 1 minuut.

6. Roer de bulgur, ui, dille, feta en chilivlokken door de paddenstoelen tot alles goed heet is en haal de pan van het vuur.

7. Tijd om de borden op te maken. Verdeel de bulgur met paddenstoelen over 2 borden en bestrooi met extra dille. Besprenkel met extra olijfolie en dien op.

Bron recept: The all-day kitchen