Categorieën
Lunch

Courgettesoep

Deze simpele en heerlijke courgettesoep staat binnen no time op tafel!

Ingrediënten
2 personen

* 1 courgette
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 1 eetlepel Italiaanse kruiden
* 1 laurierblaadje
* 1 bouillonblokje
* Optie: scheut kokosmelk

Bereiding
1. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de courgette bruin. Breng op smaak met wat peper en zout.

2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Verhit olie in een kookpan en bak hierin de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden en het laurierblaadje tot de courgette bruin is gebakken.

3. Kook 500 ml water. Voeg de courgette toe aan de ui en knoflook. Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat borrelen voor vijf minuten.

4. Voeg optioneel een scheut kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer.

Bron recept: Culy