Categorieën
Diner

Soto Ayam

Soto Ayam: een goed gevulde, kruidige maaltijdsoep met prei, taugé en kip.

Ingrediënten
2 personen

* 2 eieren
* 125 gram rijst
* 2 aardappelen (middelgroot)
* 1 kleine prei
* 125 gram taugé
* 200 gram kippendij
* 50 gram soto kruidenmix
* 1 bouillonblokje
* Optie: sambal
* Optie: gebakken uitjes
* Optie: casave kroepoek

Bereiding
1. Kook water in een pan en kook de aardappelen met schil in 20 minuten gaar. Kook in een kleine pan water en kook hierin de eieren 12 minuten. Giet de eieren af en laat schrikken.

2. Snijd ondertussen de prei in halve ringen.

3. Breng 0,5 liter water water aan de kook in het pannetje dat je eerder hebt gebruikt voor de eieren en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de ongesneden kip toe en laat 15 minuten op laag vuur koken.

4. Schep de aardappelen uit de pan en kook in hetzelfde water de rijst volgens de verpakking.

5. Snijd de aardappelen in blokjes en de eieren in plakjes.

6. Haal de kip uit het water. Roer de soto mix door het overgebleven kokend water, zodat het oplost. Snijd de kip in reepjes en voeg deze toe aan het soto mengsel. Voeg ook de helft van de prei toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de taugé toe.

7. Tijd om de borden op te maken. Neem twee diepe borden en schep verdeel hierover de rijst en de aardappelen. Schep hier vervolgens het soto mengsel overheen. Maak de borden af met de plakjes ei, de rest van de prei en optioneel met sambal, gebakken uitjes en casava kroepoek.

Bron recept: Ivo van Bon